Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
...a Karácsony.
Bár , már ez az ünnep sem olyan ,mint gyerek koromban.
De mióta a fiam, megvan, újra értelmet kapott, a készülődés.
Már egy- egy ajándék eldugva lapul a szekrényben.
De eszembe jutott, régen, sok kézzel készített ajándékot csináltam.
Csináltam, körömlakkokkal festett üveget, saját készítésű bonbont.
S még anno, volt energiám kötni , varni is.
Próbálkoztam saját készítésű szaloncukorral is, ami nem sikerült túl jól.
De a habkarika díszek, hamar elünnek a fáról, amit én készítek.
A fiam érdeklődik erősen, mi fog a fa al kerülni, de mélyen hallgatok. :-)
Habkarika:
4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
vaj
liszt
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) verj laza habot, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytasd a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. (Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni.)Ha színezni akarod, rakjál hozzás ételfestéket.
Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan vajazz ki, hints meg liszttel, nyomózsákkal adagold ki a habot( nyomózsák hiányában, papírból is készíthetünk, a formáláshoz kinyomó eszközt, tölcsért formálunk belőle, a végét,cakkosra kivágjuk, hogy ne síma legyen a felülete). Díiszíthetjük színes díszítő cukorral.
Végül helyezd előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe, s ott kb. fél óra alatt süsd/szikkaszd keményre.
De ezen recept alapján, habcsókot is készíthetünk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!