Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Ez-Az közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Ez-Az vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kipróbáltam ez a változatát a pillecukornak, finom lett, és sokáig eláll, mivel nincs ami megromoljon benne. A másik változatot tojásfehérjével csináltam, amire figyelni kellett, nehogy megromoljon.
Hozzávalók: 13x18 cm-es edényhez
150 g cukor
50 ml víz
1 evőkanál kukoricaszirup (vagy helyette méz)
8 g zselatin + 3 evőkanál víz
csipet só
esetleg: ízesítő aroma és ételfesték
A hempergetéshez:
1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sűtőpapírt. Az
egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszem.
Magasfalú kisebb habverőedényt válasszunk. Én 1 literes, kerek, magas, műanyag fagyisdobozban csináltam.
A habverő edénybe teszem a porzselatint, hozzáadok 3 evőkanál vizet,
elkeverem. Állni hagyom. (Ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket is).
Egy kislábosba teszem a cukrot, mézet és a vizet, felforralom és még
kis lángon forralom kb. 3-4 percet. A viszonylag hígabból sűrű,
kristálytiszta szirupot kapok. Minden recept azt mondja, hogy a
hőmérséklet legyen 260 F fok, de ne menjen fölé fölé, ami kb. 126
Celsius fok. Én ezt így oldottam meg, elértem, hogy jól forrjon, majd
levettem a lángot, és így forralgattam.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!